De start

Hoe het allemaal begon

Al op jonge leeftijd heb ik het ”virus” opgedaan door toedoen van mijn opa’s. Wegens geen weide en teveel andere hobby’s ben ik pas op mijn 20e jaar begonnen met ”die grote zwarte” met lange manen en sokken. Na enige jaren heb ik ze helaas op moeten geven wegens ernstige rugklachten.

Slagharen

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen mijn dochter op tweejarige leeftijd oorbellen en een pony wilde, was het al snel weer raak. Een getuigde bonte shet en een zwart hengstveulen verrijkten de aangeschafte weide. Toen ook later dochter en zoonlief andere hobby’s prefereerden, werd het weer tijd voor mezelf. Met aanschaf van een getuigde shetlandmerrie bij hengstenhouder Kramp begon het aangespannen rijden weer te kriebelen. Echter lang op de bok was me niet gegeven. Dan maar naar de hengst.

Ritske en Erik

Geholpen door Frits en Jean van Kuijk werd Oetske voor de eerste keer gedekt door Ferdinand van Stal de Dwarsdijk. Resultaat: een fraaie hengst. Meerdere niet stamboekmerries werden verkocht en voor hen kwam de drachtige Annastatia van de Achterdijk de stal versterken. Hieruit werd mijn eerste merrieveulen Goldie van de Brabantse Wal geboren en begon het fokken onder eigen naam.

De daarop volgende jaren werd Oetske door good old Chris van de Provincialeweg gedekt. Hengstveulens bleven me achtervolgen. Hierna volgde nog uitbreiding met Jarette van Stal Grimhuizen en als laatste werd Karmijn van Stal Dito aangeschaft. In het dekseizoen 2018 werd de eerste premie hengst Polly van Stal Waterloo gehuurd van Ruud van Raak. Om de nodige impuls aan de grote maat vosfokkerij vorm te geven. Want de grote vossen zijn voor mij de ideale.

Meer informatie over de shetlandpony is te vinden op http://www.shetlandponyweb.nl.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close